Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Porsche Taycan krijgt binnenkort een nieuw instapmodel

Op dit moment zijn er drie versies van de elektrische Porsche Taycan. Maar wie Porsche kent, weet dat er meer aan zit te komen.

De goedkoopste elektrische Porsche is op dit moment de Taycan 4S. Bij elk model Porsche betaal je extra voor die 4 en extra voor die S. Dus zoals we al voorspelden in onze review van die auto, er komt een goedkopere versie aan. 

Gaan we even uit van de Porsche 911 die net vernieuwd is, dan krijgen we al een aardig idee van wat er zit aan te komen. Er is een Carrera, Carrera 4, Carrera S, Carrera 4S, Carrera Turbo S en dan zijn is de lijst nog niet eens compleet. Want alhoewel er van de Taycan vermoedelijk geen cabrio's zullen komen, is een GTS, een T of een GT2/3/4-model nog wel voor te stellen. 

Porches R&D chef Michael Steiner gaf in een interview met Car Magazine aan dat er binnenkort een op twee wielen aangedreven "instap" Taycan komt. Hij wilde niet teveel over de prijs zeggen, maar wie even meerekent door de prijsverschillen van 911 en Panamera erbij te pakken komt in de buurt van de 85'000 euro uit.

Daarmee zou deze auto het de Audi e-Tron GT wel erg moeilijk mee maken. Die is op hetzelfde onderstel gebouwd, maar kost 125.000 euro. Wil je dan een rappere Audi of een iets minder snelle Porsche? 

Vermoedelijk wordt de Taycan zonder achtervoegsel nog dit jaar aangekondigd. 

Getest:
De Taycan 4S is nu nog de goedkoopste
Getest: de elektrische Porsche Taycan op de Noordpool