Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Aan het werk

Ford vraagt gamers mee te werken aan virtuele racewagen

23 april 2020 10:16

Als je van racen én ontwerpen houdt, dan wordt je vast enthousiast van het idee om mee te helpen aan het ontwerp van een virtuele racewagen. Het eSports-team van Ford is ermee aan de slag.

Het e-sportsteam van Ford, Fordzilla, wil een unieke virtuele racewagen. De designdirecteur van Ford Europa, de Nederlander Amko Leenarts, stelde de vragen en op Twitter komen de suggesties binnen. 

“Het bedenken van een ultieme raceauto voor de virtuele wereld is hét moment waarop het designteam de fantasie volledig de vrije loop kan laten. Wij willen met de mooiste auto aan de start verschijnen en daarbij is de deskundige mening van gamers van essentieel belang”, aldus Amko Leenarts.

Fase 1 is inmiddels afgerond. Elke dag werden er twee schetsen gepresenteerd om een globaal idee van de nieuwe virtuele wagen te krijgen. De antwoorden op de poll wezen de weg richting een basisontwerp. Meer dan 220.000 keer werd er gestemd. 

Inmiddels begint Fase 2 met een designbriefing.

Mocht je gewoon lekker thuis auto's willen tekenen, dan hebben de designers van Ford ook iets leuks voor je. Online vind je schetsen van auto's die je af kunt maken en toffe ontwerpdetails van achter de schermen. 

Het project is te volgen op de social media kanalen van @TeamFordzilla op Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van