Ga naar de inhoud
Nintendo Switch

Nintendo gaat Switch-tekorten oplossen: productie opgeschroefd

Beeld © Bright

Nadat de Nintendo Switch-spelcomputer wekenlang moeilijk verkrijgbaar was, werkt Nintendo nu aan een oplossing. De productie bij fabrieken wordt flink opgeschroefd.

Volgens ingewijden van Bloomberg en Nikkei hebben leveranciers van Nintendo orders voor flink meer Switch-onderdelen dan gebruikelijk gekregen. Deze grotere hoeveelheid zou er op wijzen dat ook de productie in fabrieken zal worden opgeschaald. 

In sommige gevallen zou Nintendo maar liefst 50 procent grotere orders dan gebruikelijk hebben geplaatst. De bronnen denken dat Nintendo dit jaar tien procent meer Switches wil maken dan in 2019, toen er 20 miljoen exemplaren werden gefabriceerd.

De Nintendo Switch is haast niet aan te slepen. De meeste modellen zijn bij grote winkelketens zoals Game Mania en Media Markt uitverkocht. Een exacte reden voor de tekorten is niet bekend, maar vermoedelijk had de productie te kampen met complicaties door het coronavirus.

Animal Crossing

De nieuwe game Animal Crossing: New Horizons speelt wellicht ook een rol, die volgens analisten buitengewoon goed verkoopt. De grote populariteit zorgt ervoor dat de spelcomputer vaker dan normaal over de toonbank gaat. 

Het is nog de vraag hoe snel de tekorten zijn opgelost door de opgeschaalde productie. De bestelde onderdelen moeten immers eerst worden verzonden naar fabrieken, waar de spelcomputers worden gemaakt en vervolgens naar Nederland en andere landen worden verzonden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Zo
Kijk ook
Zo gaan de nieuwe PlayStation en Xbox gamen veranderen