Videobellen

WhatsApp laat je straks met acht mensen tegelijk videobellen

21 april 2020 12:21 Aangepast: 21 april 2020 18:06
Beeld © Bright.nl

WhatsApp gaat de capaciteit van zijn videobelfunctie verdubbelen. Binnenkort kun je met maximaal acht mensen tegelijkertijd een videogesprek voeren.

De nieuwe functie zit in de meest recente testversie van WhatsApp, ontdekte WABetaInfo. Hoogstwaarschijnlijk wordt de hogere videobelcapaciteit binnenkort voor alle gebruikers beschikbaar gesteld.

Videogesprekken op WhatsApp zijn op het moment nog beperkt tot maximaal vier personen - veel lager dan bij andere populaire videochatdiensten. Dat terwijl de vraag naar video-apps door het coronavirus is gegroeid, omdat mensen minder makkelijk bij elkaar op bezoek kunnen gaan.

Vergaderingen

Door de capaciteit te verhogen naar maximaal acht, is de kans groter dat je met een heel gezin of een vergaderteam op WhatsApp kunt afspreken.

Het is nog niet bekend wanneer de testfunctie precies voor iedereen beschikbaar gesteld zal worden.

Skype en Google Meet

WhatsApp is niet de enige chatapp die inspeelt op de huidige coronapandemie. Skype is sinds kort ook te gebruiken zonder een account of de app, zodat iedereen makkelijker man meedoen aan vergaderingen. De videobeldienst Google Meet is daarnaast voortaan vanuit Gmail te gebruiken.

Meer tech-nieuws? Volg Bright op Facebook.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo videobellen onze koning en koningin

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo videobel je op Zoom alsof je een beroemdheid bent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van