Dreigende ontslagen

Kickstarter in zwaar weer: veel minder crowdfundprojecten

21 april 2020 11:04 Aangepast: 21 april 2020 12:19

Het aantal projecten op crowdfundsite Kickstarter is in het afgelopen jaar fors gekrompen. Het bedrijf moet flink gaan bezuinigen.

Dat staat in een bericht dat het bedrijf naar medewerkers heeft gestuurd, dat The Verge vervolgens heeft ingezien. Volgens Kickstarter-ceo Aziz Hasan staan er op dit moment 35 procent minder crowdfundprojecten op de site dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee is de omzetstroom van Kickstarter ook gekrompen, want bij ieder geslaagd Kickstarter-project verdient het techbedrijf een klein percentage. Kickstarter is één van de populairste crowdfundsites: ondernemers kunnen een idee presenteren, waar bezoekers vervolgens geld op kunnen inleggen.

'We zijn klein'

Het is onduidelijk waarom het aantal projecten zo fors is gedaald, maar het bedrijf probeert ondernemers sinds kort aan te moedigen om ondanks de coronacrisis hun ideeën op de site te zetten. 

"Als we in de toekomst nog willen bestaan, moeten we significant in onze kosten gaan snijden", schrijft Hasan in zijn mail aan personeel. "We zijn een klein bedrijf met slechts 140 medewerkers, dat zijn winst van ongeveer 1,27 miljoen dollar afgelopen jaar meteen heeft geïnvesteerd."

Mogelijke ontslagen

Kickstarter gaat in eerste instantie snijden in de lonen van topmensen, waaronder ook de CEO. Er wordt minder personeel aangenomen, zodat de vacatures achtergelaten door vertrekkend personeel niet direct weer gevuld worden.

Asis vreest dat dit echter niet genoeg is. "We moeten ons bedrijf breder reorganiseren, waarbij mogelijk personeel op meerdere bedrijfsniveaus wordt ontslagen."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore