Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Slotje

Netflix voorkomt onbedoelde schermtikken in app

21 april 2020 10:23 Aangepast: 21 april 2020 10:28
Beeld © Getty Images

Een nieuwe functie in de Android-app van Netflix voorkomt dat je een video pauzeert of vooruitspoelt door het scherm per ongeluk aan te raken.

Netflix heeft de afgelopen dagen stilletjes een nieuwe knop aan zijn Android-app toegevoegd. Door tijdens het kijken van een film of serie op 'Screen Lock' te drukken wordt het scherm vergrendeld, waardoor aanrakingen niet meer worden geregistreerd.

De kans dat je hierdoor per ongeluk op de pauzeknop druk of een video voor- of achteruitspoelt is hierdoor veel kleiner geworden. Die knoppen verdwijnen ook van het scherm zolang de optie is ingeschakeld. Je kunt het scherm nog wel aanraken om hem te ontgrendelen, door twee keer op het slot te tikken.

Kinderslot

Het slotje lijkt ook een ideale functie voor ouders die kinderen naar Netflix-video's laten kijken. De kans is nu immers kleiner dat een kindervinger per ongeluk de video sluit en iets anders aanklikt.

De nieuwe functie lijkt niet in een app-update te zitten, maar is vanaf de serverkant door Netflix geactiveerd. Op het moment zit het slot alleen nog in de Android-app, maar het lijkt een kwestie van tijd tot iOS-gebruikers hem ook kunnen gebruiken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van