Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
AirPods X?

'Apple lanceert nieuwe AirPods en 13 inch MacBook Pro in mei'

20 april 2020 14:49 Aangepast: 20 april 2020 16:24
AirPods Pro Beeld © Bright

Apple zou volgende maand weer nieuwe producten aankondigen. Het zou gaan om een nieuwe 13 inch MacBook Pro en een nieuwe versie van de draadloze oordoppen AirPods.

Analist Jon Prosser heeft van bronnen binnen Apple vernomen dat het bedrijf volgende maand een nieuwe versie van de AirPods gaat presenteren, tegelijkertijd met een nieuwe 13 inch versie van de MacBook Pro. Dat laat hij weten via Twitter. De MacBook Pro kreeg eind vorig jaar al een nieuwe 16 inch versie met een verbeterd toetsenbord.

Prosser wist ook meerdere weken van tevoren de exacte datum van de presentatie van de nieuwe iPhone SE te melden. Ook citeerde hij de afgelopen maanden meermaals uit interne memo's van Apple.  

AirPods

Het is niet duidelijk om welke AirPods het precies zou gaan. Kanshebbers zijn de 'AirPods Pro Lite' en de 'AirPods X'. Volgens Prosser was Apple van plan de nieuwe AirPods aan te kondigen tijdens een event in maart, maar die planning werd niet gehaald. Vanwege de coronacrisis organiseerde Apple geen fysiek media-evenement in maart, zoals in voorgaande jaren. 

Met de AirPods doet Apple goede zaken. In het vierde kwartaal van 2019 werden er wereldwijd 51 miljoen draadloze oordoppen verkocht, waarvan 41 procent uit de stal van Apple kwam. In totaal zou Apple naar verwachting dit jaar ruim 100 miljoen audioproducten gaan verkopen.

iPad Pro, MacBook Air en iPhone SE

Apple presenteerde onlangs wel een nieuwe iPad Pro met een extra toetsenbord, waarmee het meer een laptop moet worden, en een nieuwe MacBook Air. Daar kwam vorige week ook nog de nieuwe iPhone SE bij.  

Geen techvideo missen? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nieuwe iPhone 12 krijgt veel kleinere notch'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore