Ga naar de inhoud
Nieuw design

'Nieuwe iPhone 12 krijgt veel kleinere notch'

Beeld © Apple

Op gelekte technische tekeningen van de aanstaande iPhone 12 is te zien dat de inkeping in de bovenkant van het scherm een stuk kleiner gaat worden. De speaker zou uit de notch verdwijnen.

De iPhone X introduceerde in 2017 de notch: een inkeping in het scherm waardoor de schermrand aan de bovenkant smaller wordt, maar er wel nog ruimte is voor de frontcamera en dieptesensoren voor gezichtsherkenning. De twee iPhones die erop volgden, hadden hetzelfde ontwerp als de iPhone X, maar met de introductie van de nieuwe iPhone 12 later dit jaar zou het uiterlijk mogelijk weer veranderen.  

Volgens Apple-analist Jon Prosser krijgt de nieuwe iPhone 12 een veel smallere notch, die nog steeds wel dezelfde sensoren en camera bevat. Dit krijgt Apple voor elkaar door de speaker in de rand van het scherm te plaatsen en de andere sensoren iets dichter op elkaar te zetten. Dit moet zorgen voor een notch die een derde smaller is.

Prosser beschikt over bronnen binnen Apple. Zo meldde hij weken geleden al dat de nieuwe iPhone SE op 15 april zou worden gepresenteerd, wat ook daadwerkelijk gebeurde.

Meer uitgelekt

Eerder lekte het vermoeden al uit dat de iPhone 12 uiterlijke kenmerken van de iPad Pro 2020 zou krijgen. Ook zou de iPhone 12 een gestabiliseerde camerasensor hebben en langer en dunner zijn dan de voorgangers.

Vorig week lekten er nog technische tekeningen uit waaruit zou blijken dat de iPhone 12 Pro Max een groter scherm en dunnere schermranden krijgt.

Vertraging?

Het is de vraag of de nieuwe iPhone zoals elk jaar in september op de markt komt. Door de coronacrisis zou Apple overwegen de introductie twee maanden uit te stellen.