Game-telefoon

Review Nubia RedMagic 5G: krachtige gametelefoon, vol fouten

20 april 2020 11:16 Aangepast: 20 april 2020 16:10
Beeld © Nubia

Het Chinese merk Nubia heeft in Nederland een gametelefoon uitgebracht met topspecificaties. Maar de software blijft behelpen.

Een klein jaar na de lancering van de opmerkelijke Nubia Z20, met een extra 5,1 inch scherm op de achterkant, komt Nubia nu onder het dochtermerk RedMagic weer wereldwijd met een nieuwe telefoon. De RedMagic 5G is vanaf 21 april beschikbaar in Nederland voor 579 euro en komt met een flinke rits aan topspecificaties.

Zo heeft de game-telefoon een scherm van 144Hz, oftewel 144 verversingen per seconde. Ter vergelijking: de iPhone 11 ververst 60 keer per seconde, de OnePlus 8 Pro en de Samsung Galaxy S20 120 keer. Verder heeft het toestel naast de nieuwste Snapdragon 865-chip actieve koeling en ingebouwde schouderknoppen, die je kan gebruiken zoals de triggers op een game-controller. Met deze hoge specificaties is deze telefoon volgens Nubia en een benchmarkbedrijf de snelste telefoon nu beschikbaar.

De 4500 mAh-batterij is geschikt voor razendsnel opladen met een 55W lader. Naast een 64MP hoofdcamera heeft het toestel een 8MP ultra wide-lens en een 2MP Macro-lens. De telefoon wordt zoals je verwacht geleverd met een 5G-antenne, die ook geschikt is voor het Nederlandse 5G-netwerk, die later dit jaar de lucht in moeten gaan.

Design

Net zoals bij game-laptops het geval is, zet het design van game-telefoon zich af tegenover de standaard telefoon. Zo komt de RedMagic 5G in neonkleuren met een extra lichtje verwerkt in de achterkant en heeft het flinke schermranden aan zowel de boven- als onderkant. Het heeft dan ook geen notch, maar de selfiecamera zit in de bovenrand verwerkt.

Verder is de telefoon behoorlijk zwaar en dik. De telefoon kan nog dikker worden als je er de Pro Gaming Kit bijkoopt, waarmee je via een soort van hoesje fysieke game-controllers toevoegt.

Software blijkt steken

Net zoals bij de Nubia Z20 lijkt het bedrijf nog niet echt serieus werk te maken van een introductie in Nederland. De telefoon is dan wel via de EU-website verkrijgbaar, maar de software vertoont veel vertaalfouten en slechte afbrekingen.

Sowieso bleef bij mij de telefoon op verschillende manieren hangen, zoals bij het opslaan van mijn vingerafdruk voor snelle ontgrendeling. Inmiddels zijn er een aantal problemen opgelost door software-updates, maar het blijft een telefoon die ik moeilijk kan vertrouwen.

Het is afwachten tot Nubia een manier vindt voor een 'echte' introductie in Nederland. Tot die tijd blijft dit een telefoon waarbij je wel heel erg van gamen moet houden om over alle hordes heen te springen.

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van