Streamers en spelen

Facebook start nieuwe game-app als concurrent voor Twitch

20 april 2020 09:41
Beeld © Facebook

Met een speciale app wil Facebook meer game-streamers en game-kijkers trekken naar het platform. De app is er eerst alleen voor Android-gebruikers.

Facebook presenteert later vandaag de nieuwe app Facebook Gaming waarmee het YouTube en Amazons gamedienst Twitch naar de kroon wil steken als het gaat om game-streams. Dat vertelt de chef van deze app Fidji Simo aan The New York Times.

Facebook Gaming bestond al, maar als onderdeel van de Facebook-app. Nu wordt dit dus een toegewijde app, waarbij de gebruiker zelf spelletjes kan spelen, maar ook game-streamers kan volgen en zelf live kan uitzenden.

Facebook heeft al een aantal exclusieve contracten gesloten met game-streamers, zoals de voormalige Twitch-streamer Gonzalo “ZeRo” Barrios en de ex-YouTuber Corinna Kopf.

Eerder vanwege coronacrisis

De nieuwe app werd al geruime tijd getest in Latijns-Amerika, maar de release van de app stond pas gepland voor juni. Facebook heeft dit naar voren geschoven omdat het een bovengemiddelde interesse ziet voor gaming sinds het uitbreken van het coronavirus. Vandaag komt de app online voor Android-gebruikers. Voor iOS-gebruikers volgt de lancering na de goedkeuring van Apple.

Eerder lanceerde Facebook spin-offs van de eigen app, zoals Facebook Camera en Facebook Paper, maar deze zijn nooit helemaal van de grond gekomen. Chat-app Facebook Messenger is wel een succes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore