Goedkoper dan Nintendo

Man bouwt eigen Nintendo Switch met bestelde onderdelen

19 april 2020 17:21 Aangepast: 19 april 2020 17:31

Een man heeft zelf een Nintendo Switch gebouwd, met behulp van online bestelde onderdelen.

De Amerikaan Brennen Johnston bestelde 22 losse onderdelen, die hij voor zo'n 200 dollar bestelde op websites zoals eBay. Daarmee was zijn zelfbouw-Switch ook goedkoper dan die van Nintendo, die normaliter rond de 300 dollar in de winkels ligt. In Nederland kost de console doorgaans ongeveer 330 euro.

De Nintendo Switch is wereldwijd op het moment lastig verkrijgbaar. Nintendo heeft geen reden voor deze tekorten gegeven, maar mogelijk speelt het succes van de nieuwe game Animal Crossing: New Horizons een rol. Bovendien hadden veel techbedrijven eerder dit jaar productietekorten door het coronavirus.

Woedend

Door de tekorten is de Switch in sommige winkels veel duurder, wat voor de doe-het-zelver de voornaamste reden was om een Switch in elkaar te zetten. "Een tweedehands Switch kost nu soms wel 600 dollar", schrijft Johnston op fotowebsite Imgur. "Dat maakte me woedend. Ik bleef maar zeggen dat ik een goedkopere Switch kon bouwen met reserveonderdelen."

Johnston's vrienden vroegen hem om die belofte waar te maken en huurden hem in om een Switch voor ze te knutselen. Dat lukte: de zelfgemaakte spelcomputer werkt volledig zoals het origineel.

Een maand klussen

De klusser was wel ruim een maand bezig om zijn Switch in elkaar te zetten. Niet alleen was het schroeven en solderen een flink proces, Johnston moest ook verkopers vinden die de onderdelen voor een laag tarief aanboden, om zo onder de prijs van Nintendo te blijven.

Heel praktisch lijkt het daarom niet om Switches te blijven bouwen, maar lijkt het de knutselaar niet om te gaan. Het was voor hem vooral een uitdaging en een kans om iets bij te leren over de gameconsole.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore