Ga naar de inhoud
Van onze partner KPN

Waarom de nieuwe iPhone SE de juiste telefoon op het juiste moment is

De laatste technologie verpakt in een meer dan herkenbaar jasje. Dat is de nieuwe, zeer betaalbare telefoon van Apple: de iPhone SE.

De vorige iPhone SE kwam uit in 2016 en bleek met maar liefst 30 miljoen verkochte exemplaren een enorm verkoopsucces. De combinatie van een handzaam formaat, fijn scherm, snelle chip en een camera die boven verwachting presteerde, haalde tal van gebruikers over om voor deze iPhone te kiezen. 

Nu heeft Apple, na de gebruikelijke geruchtenmolen over naam, looks en eigenschappen, de nieuwe iPhone SE (2020) gelanceerd. De nieuwe iPhone SE is het meest budgetvriendelijke toestel in de Apple line-up waarvan sommige exemplaren meer dan dertienhonderd euro kosten. Tegelijk doet Apple geen concessies aan de kwaliteit. Je krijgt met de nieuwe iPhone SE wel een échte Apple in handen. 

Wat kun je verwachten?

Om te beginnen de behuizing: die lijkt - zoals verwacht - verdacht veel op de iPhone 8 en dat klopt ook. Het nieuwe toestel ontleent het design aan deze voorganger. Het scherm is 4,7 inch groot wat beslist veel kleiner is dan de eindeloze stroom telefoons met schermen die soms wel richting de 7 inch gaan. Maar die bescheiden afmeting biedt ook een voordeel. Er zijn maar weinig mensen die hun bovenformaat telefoon met één hand kunnen bedienen. Dat lukt met deze iPhone SE juist wel.

Het toestel is lekker licht met een gewicht van slechts 148 gram. De telefoon is gemaakt van aluminium en glas en kan tegen een stootje. Je kunt er ook mee onder douche, althans: het toestel is spatwaterdicht volgens de ip67 classificatie. Een half uur een meter onder water moet 'ie kunnen overleven. 

Nostalgische homebutton

Dan het geheugen. Het basismodel heeft een redelijke 64gb aan boord. Verder zijn er uitbreidingen met 128gb en 256 gb. Op de chip heeft men ook niet bezuinigd. Dat is dezelfde A13 die je ook terugvindt in het topmodel, de iPhone 11.  

Opladen gaat supersnel. In een half uur zit je alweer op tachtig procent. De batterij ondersteunt snelladen en draadloos opladen via het Qi-protocol, wat betekent dat ieder draadloos oplaadplaatje werkt. Ook fijn voor de nostalgische types onder ons: deze iPhone SE heeft een homebutton die tegelijk dienstdoet als vingerafdrukscanner. Gewoon een knop om in te drukken. Wat een genot.

Supersnel chipje en filmen met beeldstabilisatie

Tot slot de camera: Apple belooft dat de enkele camera met 12mp de beste is in zijn soort is. Dankzij het supersnelle chipje is het mogelijk om er effecten mee te creëren zoals een scherptediepte-achtergrond. Filmen gaat in 4K met 60 frames per seconde. De beeldstabilisatie werkt softwarematig. 

Dan het allerbelangrijkste: de prijs. De goedkoopste iPhone SE is al verkrijgbaar voor een overzichtelijke 489 euro wat goedkoper is dan de iPhone 8 die 539 euro kostte en vanaf nu niet langer verkrijgbaar is.

Enorme hit

De prijs, specificaties en het feit dat je voor dat bedrag een hoge kwaliteit telefoon krijgt, zouden wel eens kunnen betekenen dat de iPhone SE een enorme hit gaat worden. Zeker in een tijd waarin budgetten extra onder de loep worden genomen is deze betaalbare, hoogwaardige iPhone een meer dan welkome verrassing. 

De pre-order van de nieuwe SE start bij KPN op vrijdag 17 april: als eerste besteld = als eerste in huis!

Een nieuwe iPhone SE kopen? Kijk dan hier. Of kies hier je iPhone SE-abonnement uit. 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl