Ga naar de inhoud
Videobellen

Google-videobeldienst nu vanuit Gmail te gebruiken

Videobeldienst Google Meet, voorheen Hangouts Meet, kan direct vanuit Gmail worden gebruikt en gaat meer op Zoom lijken.

Gmail-gebruikers kunnen sinds donderdag direct vanuit een mailtje aan een videogesprek deelnemen. Google Meet is een videobeldienst die is gericht op scholen, bedrijven en overheden; voor consumenten is er Hangouts. De nieuwe Gmail-integratie wordt nu versneld uitgerold, omdat er veel meer gevideobeld wordt, zegt Google-vicepresident Javier Soltero tegen Reuters.

Later deze maand zal Google meer functies aan Meet toevoegen die concurrenten als Zoom al bieden. Zo krijgt Meet een weergave waarbij tot 16 gespreksdeelnemers tegelijk in een raster te zien zijn. De videokwaliteit bij slecht licht en het filteren van achtergrondgeluid worden later deze maand verbeterd.

Gratis functies

Google wil geen specifieke gebruikerscijfers over Meet delen. Vorige week zei het bedrijf wel dat er dagelijks 2 miljoen nieuwe gebruikers bij komen, en dat het toen 100 miljoen educatieve gebruikers in 150 landen had. Gebruikers hoeven zes maanden lang niet te betalen voor functies als videobellen met grote groepen.

Google geeft die functie tijdelijk gratis weg in het kader van de coronacrisis, maar hoopt ook nieuwe klanten aan zich te binden. Google is in grote mate afhankelijk van advertenties, door de crisis krimpt de advertentiemarkt hard.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Review:
Lees ook
Review: Beter videobellen met Logitech StreamCam?
Videobellen
Kijk ook
Videobellen met vrienden en familie: welke apps moet je hebben?