Videobellen

Ministerie van Defensie verbiedt gebruik videobel-app Zoom

16 april 2020 19:59 Aangepast: 17 april 2020 16:16
Een videoconferentie in Zoom.

Medewerkers van het ministerie van Defensie mogen de app Zoom niet meer gebruiken om te videobellen, in verband met zorgen rond de veiligheid.

Videobel-app Zoom is voor medewerkers van het ministerie van Defensie niet meer toegestaan. Dat stelt een woordvoerder tegenover de Volkskrant naar aanleiding van een bericht in het Financieele Dagblad

Zoom is sinds de coronacrisis snel populair geworden bij thuiswerkers, maar de dienst krijgt ook veel kritiek door verschillende problemen met de veiligheid. Hoewel Zoom verbetering belooft, komt dat te laat voor veel partijen. Waaronder nu dus ook het ministerie van Defensie.

Het ministerie verbiedt de videobel-app op werktelefoons en -laptops. Ook wordt privégebruik afgeraden.

Problemen

Zoom had onder meer een wachtwoordlek in de Windows-app en kreeg veel kritiek vanwege stiekeme datadeling met Facebook. Ook waarschuwde de FBI voor het kapen van videogesprekken.

Reactie Zoom

Zoom zegt in een reactie tegen Bright.nl de veiligheid van gebruikers 'extreem serieus' te nemen. Het bedrijf zegt dat allerlei grote organisaties, waaronder financiële dienstverleners, telecomproviders, NGO's en overheden 'uitgebreide security-reviews hebben gedaan van onze infrastructuur'. "Deze organisaties maken nog steeds gebruik van Zoom."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zoom laat betalende gebruikers regio van server kiezen

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Videobellen? Houd je aan deze 10 regels

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van