379 euro

Samsung kondigt betaalbare tablet Galaxy Tab S6 Lite aan

16 april 2020 15:54

Samsung heeft zijn nieuwste concurrent voor de instap-iPad aangekondigd: de Galaxy Tab S6 Lite. De 10,4 inch tablet is een tientje goedkoper dan de iPad.

De Galaxy Tab S6 Lite heeft een 10,4-inch lcd-scherm met een resolutie van 2000x1200 pixels. De tablet draait op een Exynos 9611-chip die ook in middenklasse-telefoons zoals de Galaxy A51 zit. De Tab S6 Lite heeft 4GB werkgeheugen en 64GB opslag, uitbreidbaar met microSD.

De S Pen-stylus is voor de Tab S6 Lite vernieuwd, en werkt nu met Wacom-technologie. Daarom hoeft de pen niet opgeladen te worden. De nieuwe S Pen weegt 7 gram, heeft een punt van 0,7mm en 4096 drukniveaus. De stylus wordt gratis met de Tab S6 Lite meegeleverd, en is magnetisch aan de zijkant te bevestigen.

Twee versies beschikbaar

De Tab S6 Lite wordt geleverd met Android 10, voorzien van Samsungs softwarelaag One UI 2. De S Pen wordt daardoor standaard ondersteund, zodat bijvoorbeeld in tal van apps notities kunnen worden geplaatst. Voor de Galaxy Tab S6 Lite is een bookcover met ingebouwd hoesje voor de S Pen verkrijgbaar. Die hoes kost los 69 euro, wie de tablet vooruitbestelt krijgt hem gratis. Een hoes met toetsenbord is voor de Tab S6 Lite voorlopig nog niet gepland.

De Galaxy Tab S6 Lite is er in de kleuren grijs en lichtblauw en is er in standaard wifi-uitvoering vanaf 379 euro. Een 4G-uitvoering is er vanaf 439 euro. Standaard hebben de tablets 64GB opslagruimte, er zijn ook uitvoeringen met 128GB opslag.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

10 jaar iPad: de tablet is niet stuk te krijgen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Schrijven op 'dunste tablet ter wereld' moet voelen als papier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore