Nintendo Switch

Nieuwe Nintendo Switch met twee schermen duikt op in software

15 april 2020 21:12 Aangepast: 15 april 2020 21:17

In de code van de meest recente Nintendo Switch-update zitten verwijzingen naar een nieuwe variant van de spelcomputer, die mogelijk zelfs twee schermen heeft.

Dat ontdekte Twitter-gebruiker Mike Heskin, die eerder al eens hints naar de later onthulde Switch Lite aantrof in softwarecode.

In de software wordt verwezen naar een nieuw hardwaremodel, onder de codenaam 'NX-ABCD'. Gekoppeld aan dat model zitten ook vijf profielen die bepalen hoe de software met het werkgeheugen omgaat. En drie van die profielen suggereren dat de NX-ABCD een tweede scherm ondersteunt.

Nintendo DS

Het zou een stap richting het verleden zijn voor Nintendo: de eerdere Nintendo DS en 3DS en 2DS hadden allemaal dubbele schermen, waarbij het onderste beeld een touchscreen was. Een Switch met zo'n tweede scherm zou wellicht games voor die oude spelcomputers goed kunnen afspelen.

Geruchten over een mogelijke Switch Pro gaan al langere tijd rond, al zei Nintendo-topman Shuntaro Furukawa in januari dat we dit jaar geen nieuw model kunnen verwachten. De gadget vermeld in de softwarecode zou dan op zijn vroegst in 2021 verschijnen.

Mario 35 jaar

Later dit jaar wordt Nintendo-mascotte Mario 35 jaar. Volgens bronnen wordt dat gevierd door meerdere oude Mario-spellen naar de Switch te brengen. Ook zou worden gewerkt aan een aantal nieuwe titels.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van