Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
iPhone SE

Apple onthult iPhone SE: de goedkoopste nieuwe iPhone

15 april 2020 17:15 Aangepast: 02 mei 2020 22:47
Beeld © Apple

Apple heeft de nieuwe versie van de iPhone SE onthuld: de goedkoopste iPhone in het Apple-aanbod. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 489 euro.

De nieuwe iPhone SE heeft een vergelijkbaar uiterlijk als de iPhone 8, 7, 6S en 6. De telefoon heeft een 4,7 inch retina-scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De nieuwe iPhone SE heeft dezelfde Apple A13-chip die ook in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zit.

In tegenstelling tot andere recente iPhones heeft de nieuwe SE geen Face ID-gezichtsscanner. Het toestel gebruikt in plaats daarvan de Touch ID-vingerafdrukscanner in de bekende ronde thuisknop.

De telefoon heeft een 12 megapixelcamera met een enkele groothoeklens. Het toestel kan portretfoto's met kunstmatige scherptediepte maken, ook met de 7 megapixel selfiecamera. Video's kunnen in maximaal 4K met 60 beeldjes pers seconde worden opgenomen. Een nachtmodus heeft de camera van de SE niet. Ter vergelijking: de iPhone 11 heeft een dubbele 12-megapixelcamera met groothoek- en ultragroothoeklens. De iPhone 11 Pro heeft een 12 megapixelcamera met driedubbele lens: tele, groothoek- en ultragroothoeklens.

De iPhone SE kan draadloos opgeladen worden en heeft volgens Apple een accuduur van 13 uur bij het kijken van video's, ongeveer even lang als de iPhone 8.

Vanaf 489 euro

Het toestel is er in de kleuren zwart, wit en rood en is verkrijgbaar vanaf 489 euro met 64 GB opslagruimte. Er zijn ook uitvoeringen met 128 en 256 GB opslag, voor respectievelijk 539 en 659 euro. De nieuwe iPhone SE kan vanaf 17 april worden besteld. De iPhone SE kost bij inruilen van een oude iPhone vanaf 349 euro. 

Eerdere goedkopere iPhones

Al maandenlang kwamen er geruchten voorbij over de nieuwe, goedkopere iPhone. Ingewijden dachten dat de telefoon vorige maand al aangekondigd zou worden, maar dat het coronavirus leidde tot uitstel.

Het is niet voor het eerst dat Apple een goedkopere iPhone presenteert. In 2013 verkocht het bedrijf de iPhone 5C, een plastic variant van de toen ook aangeboden iPhone 5S met destijds een nieuwprijs van 599 euro. Een paar jaar later was er de eerste versie van de iPhone SE, die er van buiten uitzag als een iPhone 5S maar van binnen iets nieuwere hardware had, met een nieuwprijs van 489 euro.

'Twee iPhone-presentaties per jaar'

Experts denken dat Apple voortaan twee keer per jaar nieuwe iPhones gaat presenteren: goedkope telefoons in het voorjaar, gevolgd door de nieuwe vlaggenschepen rond september. Het zou betekenen dat later dit jaar nog de iPhone 12 uit de doeken gedaan zal worden.

Apple zou met de iPhone 12 voor het eerst in jaren weer een significante designwijziging doorvoeren. De telefoon zou een ontwerp geïnspireerd door de iPad Pro krijgen, met een aluminium band, vlak scherm en afgeronde beeldhoeken.

Bright gaat de nieuwe iPhone SE testen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore