Amazon

Amazon dreigt leveringen in Frankrijk te stoppen

15 april 2020 14:13 Aangepast: 15 april 2020 14:26
Beeld © EPA

Amazon dreigt voorlopig te stoppen met het leveren van spullen in Frankrijk. Dat gebeurt nadat een Franse rechtbank het bedrijf had verboden niet-essentiële goederen te verkopen. Amazon zou volgens de rechter onvoldoende doen om personeel te beschermen tegen het coronavirus.

Amazon kreeg dinsdag 24 uur de tijd om te voldoen aan de eis van de rechtbank om enkel nog essentieel geachte producten als voedsel en schoonmaakmiddelen te verkopen.

Ook moet het Amerikaanse bedrijf meer doen voor veiligheid van personeel.

1 miljoen boete per dag

Voor elke dag vertraging kan Amazon een boete van 1 miljoen euro krijgen. Nu dreigt het concern zijn activiteiten in Frankrijk helemaal op te schorten. Er wordt bekeken of beroep aangetekend gaat worden.

Amazon zegt veiligheidsmaatregelen voor werknemers te hebben getroffen. Het bedrijf heeft zes distributiecentra in Frankrijk.

Klachten medewerkers

Medewerkers van Amerikaanse distributiecentra van Amazon klaagden vorige maand over een gebrek aan veiligheidsmaatregelen. Zo zouden handontsmetting en schoonmaakdoekjes op rantsoen zijn geplaatst. Ook kregen Amazon-medewerkers in de VS lang niet altijd de optie om doorbetaald thuis te blijven.

Meerdere Amazon-medewerkers die tegen het corona-beleid van het bedrijf protesteerden zijn ontslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon ontslaat orderpicker uit VS die staakte om corona-druk

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon.nl verlengt retourtermijn vanwege coronavirus

Meer video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van