Coronapreventie

Google-smartwatches herinneren je om handen te wassen

15 april 2020 09:31 Aangepast: 15 april 2020 09:40

Smartwatches die draaien op Google-besturingssysteem Wear OS herinneren gebruikers voortaan om hun handen te wassen.

De herinneringsfunctie is geactiveerd na een recente update van de Clock-app, meldt Android Police. Het herinneringsbericht voor handenwassers wordt iedere drie uur verzonden.

Wie op het alarmbericht klikt, activeert automatisch een timer van veertig seconden. Dit moet lang genoeg zijn om je handen goed en grondig te reinigen. Tijdens het wassen herinnert het horloge je er ook aan om altijd zeep te gebruiken.

Het bericht wordt bij gebruikers automatisch geactiveerd, maar het is niet verplicht om constant herinnerd te worden: je kunt de terugkerende notificatie uitschakelen door het bericht ingedrukt te houden en op de juiste knop te drukken.

Corona herkennen

Het is één van de meerdere manieren waarom de Google-smartwatches wellicht corona kunnen bestrijden. Het Nederlandse Radboudumc onderzoekt moment of diezelfde horloges met behulp van ingebouwde sensoren wellicht het coronavirus kunnen herkennen, om zo mogelijke patiënten te waarschuwen.   Wear OS staat op horloges van meerdere bedrijven. Google biedt de software aan bij alle geïnteresseerde bedrijven, net zoals bij Android het geval is. Hierdoor is de update beschikbaar voor horloges van onder andere Fossil en Motorola.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore