Elektrische fietsen

Nieuwe e-bikes VanMoof tot 1000 euro goedkoper dan vorig model

14 april 2020 21:01 Aangepast: 21 april 2020 15:43

De nieuwe elektrische fietsen van VanMoof, de S3 en X3, zijn tot duizend euro goedkoper dan de e-bikes die het Amsterdamse bedrijf nu verkoopt.

Dat blijkt uit reserveringsmails die VanMoof al naar klanten heeft gestuurd en die The Verge heeft ingezien. Hoewel de nieuwe elektrische fietsen pas op 21 april worden onthuld, kunnen sommige klanten de e-bikes met een speciale code alvast bestellen. 

De nieuwe fietsen zouden voor een vanafprijs van 1998 euro worden verkocht, terwijl de VanMoof Electrified S2 en X2 rond de 500 of 1000 euro meer kosten. De e-bikes hebben een vernieuwd en ergonomischer frame. De verbeterde remmen moeten onder iedere weersomstandigheid goed functioneren.

De elektrische motor biedt voortaan hogere snelheden. Ook zou het accubereik van de fiets zijn verbeterd en heeft de fiets een speciaal elektrisch schakelsysteem. De exacte specificaties zijn nog niet bekendgemaakt: dat zal pas op 21 april gebeuren.

Vroege kopers

De Amsterdamse fietsfabrikant verwacht dat de nieuwe e-bikes snel uitverkocht zullen zijn, omdat de prijs ditmaal een stuk lager ligt. Daarom hebben eerdere kopers nu alvast de kans om een bestelling te plaatsen.

VanMoof verwacht dat de eerste bestellers de fiets "misschien wel maanden eerder" hebben dan degenen die hem na 21 april kopen. Die vroege reserveerders hoeven niet bang te zijn dat ze een kat in de zak kopen. Ze kunnen hun bestelling op uiterlijk 22 april, een dag na de volledige onthulling, annuleren.

Meer vraag door coronavirus

VanMoof zag de online verkoop van zijn elektrische fietsen sinds de uitbraak van het coronavirus met 50 procent toenemen. De e-bike is in trek als alternatief voor het openbaar vervoer. Het aantal bezoekers op de site van VanMoof steeg van februari tot maart met 80 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van