Smart Home

Amazon komt met betaalbare beveiligingscamera

14 april 2020 12:44 Aangepast: 14 april 2020 13:10

Amazon brengt een betaalbare beveiligingscamera op de markt. De Blink Mini is een kleine indoor camera met onder meer twee-weg audio, zones voor bewegingsdetectie en opslag van beelden in zowel de cloud als lokaal.

Het aanbod van beveiligingscamera's is enorm, maar vaak hangt er een fors prijskaartje aan als je lokaal je bestanden wilt opslaan. Bij goedkope camera's zit je vaak vast aan een maandelijks cloudabonnement voor de opslag van beelden, of zijn er zorgen om je privacy. 

Amazon heeft de Blink Mini-bewakingscamera aangekondigd die 40 euro kost. De camera biedt zowel cloudopslag als lokale opslag van de videobeelden. De lokale opslag volgt later dit jaar in de vorm van de Blink Sync Module 2 (ook 40 euro), waar je een usb-stick insteekt en waarmee de beelden van maximaal 10 Blink Mini's zijn op te slaan. 

Totdat de Blink Sync Module 2 verschijnt, krijg je bij de aanschaf van de Blink Mini een gratis Blink Plus-abonnement geldig tot 31 maart 2021, zodat je beelden in de cloud kan opslaan. Een Basic-abonnement gaat dan 3 euro per maand of 30 euro per jaar kosten, een Blink Plus-abonnement kost 10 euro per maand of 100 euro per jaar. 

Detectiezones en infrarood

De Amazon Blink Mini biedt veel wat je van een moderne beveiligingscamera verwacht, zoals bewegingsdetectie met aanpasbare detectiezones, tweeweg audio voor praten tegen gezinsleden of huisdieren via een app, 1080p HD-beelden en infrarood HD-nachtopnames. De Blink Mini's werken via wifi. Ze worden geleverd met een usb-voeding met een twee meter lange kabel. 

Je kan ook voor 74,99 euro een kit met twee Amazon Blink Mini's kopen. De Blink Mini is vanaf mei 2020 verkrijgbaar.

Energiezuinige chips

Amazon kocht de startup Blink vorig jaar vanwege diens energie-efficiënte chips. Blink zei destijds dat de camera's zelfs twee jaar lang konden draaien op één paar AA-lithium-batterijen.

Blink bracht in 2016 al een betaalbare beveiligingscamera op de markt die geen netsnoer nodig had. Amazon zou mogelijk ook interesse hebben om de Blink-technologie in zijn Echo-speakers te integreren, zodat deze ook draagbaar gebruikt kunnen worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright Stuff: de beste beveiligingscamera's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van