Coronacrisis

Gamebeurs E3 gaat dit jaar online ook niet door

08 april 2020 11:24 Aangepast: 08 april 2020 11:39
Mario tijdens het E3-gamecongres in Los Angeles. Beeld © Getty Images

De jaarlijkse gamebeurs E3 zal dit jaar ook niet digitaal plaatsvinden. Eerder werd al de fysieke beurs afgelast.

Veel gamebedrijven onthullen op E3 jaarlijks hun grote nieuwe plannen. Dit jaar moest met de komst van nieuwe spelcomputers veelbelovend zijn, gezien ontwikkelaars hun spellen hiervoor nog moesten presenteren.

De beurs werd echter afgeblazen wegens het coronavirus. De organisatie vindt het onverantwoord om mensen op grote schaal naar de gamesconferentie te laten komen. Volgend jaar zal E3 vermoedelijk wel weer plaatsvinden van 15 tot en met 17 juni.

Stille hoop

Er was nog een stille hoop dat E3 deels digitaal zou plaatsvinden, net zoals bij veel techbeurzen dit jaar het geval zou zijn. De organisatie was ook bezig om die mogelijkheid voor de gamebeurs te verkennen.

Een woordvoerder van vertelt echter nu aan PCGamer dat de geplande online ervaring niet meer doorgaat. "Gezien de huidige problemen door de COVID-19-pandemie, zullen we niet langer een online E3-evenement in juni organiseren."

Toch nog aankondigingen

Dat hoeft overigens niet te betekenen dat gamebedrijven in juni niks aankondigen. Mogelijk organiseert iedere uitgever een eigen presentatie, die dan online bekeken kan worden. Maar dat gebeurt dan niet per se in de exacte week waar E3 in gepland stond.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van