Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
OnePlus 8 Pro

OnePlus gaat telefoons eindelijk draadloos laten opladen

07 april 2020 15:36 Aangepast: 07 april 2020 15:48
Beeld © Bright

OnePlus gaat voor het eerst een telefoon uitbrengen die draadloos opladen ondersteunt.

Dat belooft OnePlus-CEO Pete Lau aan The Verge. De draadloze oplaadtechnologie zit in de zogeheten 'ultraflagship'-telefoon die het bedrijf volgende week onthult, die waarschijnlijk de naam 'OnePlus 8 Pro' krijgt. Het zou betekenen dat de goedkopere OnePlus 8 geen draadloze laadtechnologie zal bevatten.

OnePlus was jarenlang één van de weinige makers van high-end-smartphones die geen draadloos laden ondersteunde. Het bedrijf zei zich liever te richten op de snellaadfunctie van zijn toestellen.

Het lijkt er op dat de telefoonmaker dat snelladen heeft gecombineerd met de draadloze laadfunctie. Volgens Lau is de telefoon voor vijftig procent vol na dertig minuten op een oplaadpad - significant sneller dan bij veel andere smartphones. De draadloze lader ondersteunt een capaciteit van maximaal 30 watt.

Ook voor concurrenten

In de OnePlus 8 Pro zou speciale draadloze oplaadtechnologie zitten. Lau zegt bereid te zijn concurrenten van een licentie te voorzien, zodat hun toestellen net zo snel opgeladen kunnen worden. Daarnaast ondersteunt het OnePlus-toestel ook Qi-opladers, waardoor bestaande draadloze oplaadpads ook in combinatie met de telefoon functioneren.

De onthulling van de OnePlus 8 en 8 Pro staat gepland voor 14 april. Inmiddels is er al het nodige over de telefoon gelekt, waaronder de specificaties. Daaruit blijkt dat de OnePlus 8 Pro een scherm met een buitengewoon hoge ververssnelheid van 120 hertz heeft.

De OnePlus 7T is een prima koop

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore