Ga naar de inhoud
Goede Vrijdag

Xiaomi opent Nederlandse Mi Store-webwinkel op vrijdag

Beeld © Xiaomi

Chinese telefoonmaker Xiaomi opent op Goede Vrijdag zijn Mi Store-webwinkel in Nederland.

Xiaomi verkoopt zijn telefoons nu ongeveer een jaar officieel in Nederland, nu volgt de online Mi Store. Daar worden ook andere producten verkocht, zoals de Mi True Wireless Earphones 2, Mi AIoT-routers en de Mi Air Purifier 3H. In het openingsweekend belooft Xiaomi hoge kortingen te geven op zijn producten.

In steden als Londen en Parijs zijn ook al fysieke Mi Stores. Xiaomi bereidt opening van een winkel in Rotterdam al voor, maar een definitieve openingsdatum is er nog niet.

Veiligheid eerst

"Aanvankelijk was de opening van de Mi Store gepland in de nieuwe winkel in Rotterdam met de aanwezigheid van de Mi-fans en partners. Aangezien de veiligheid en het welzijn van iedereen bij Xiaomi de hoogste prioriteit heeft, hebben we besloten de opening te verplaatsen naar de online winkel in deze uitdagende periode", zegt Owen Ou, hoofd West-Europa bij Xiaomi.

Naast het bekijken en kopen van Xiaomi-producten zal de winkel ook gebruikt worden om workshops te gegeven. Tot nu toe waren via de officiële kanalen van Xiaomi alleen nog maar telefoons verkrijgbaar. Voor andere gadgets en elektrische stepjes moet worden uitgeweken naar importeersites en Chinese webshops.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's