Ajax kijken in VR

'Apple wil VR- en AR-bedrijf NextVR kopen voor 100 miljoen'

05 april 2020 19:09 Aangepast: 06 april 2020 11:07
Beeld © iDropNews/Martin Hajek

Apple zou op het punt staan om augmented- en virtualrealitybedrijf NextVR te kopen voor ongeveer 100 miljoen dollar (93 miljoen euro).

Dat vertellen niet nader genoemde bronnen aan 9to5Mac. De startup heeft een hoop gepatenteerde technologie in handen die Apple voor eigen VR- of AR-brillen kan gebruiken.

Het Amerikaanse NextVR specialiseert zich in VR-apps waarmee je digitaal aanwezig kunt zijn bij live-evenementen, zoals sportwedstrijden of concerten. Een panoramacamera filmt alles om een locatie heen, zodat iemand met een VR-headset vanaf daar rond kan kijken.

Mooiere video's

De patenten zouden het bedrijf een hoop waard maken. Daarnaast zou NextVR een manier in huis hebben om video’s van lage resolutie alsnog scherper te maken, een techniek die wellicht in andere Apple-producten gebruikt zal worden.

De overname is nog niet officieel rond en bekendgemaakt, maar personeel van NextVR is op de hoogte gebracht dat ze waarschijnlijk naar Cupertino moeten verhuizen. Een dochteronderneming van Apple zou daarnaast de ene na de andere NextVR-medewerker aannemen, zodat ze nu al bij het techbedrijf aan de slag kunnen. Beide gebeurt vaker bij bedrijfjes die Apple koopt.

Apple en AR

Apple werkt volgens geruchten al jaren aan een augmentedrealitybril. De afgelopen jaren is augmented reality in iPhone-apps steeds beter geworden. Tegelijkertijd heeft Apple-topman Tim Cook meermaals gezegd dat hij de technologie buitengewoon serieus neemt.

Bronnen beweerden in oktober dat Apple in 2020 een augmentedrealitybril op de markt wil brengen. Al is het de vraag of die plannen mogelijk vertraagd zijn door alle productieproblemen door het coronavirus.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore