Virtuele Tiger King

Thuiswerk of gezin even zat? Tover een tijger in je huiskamer

03 april 2020 21:12 Aangepast: 05 april 2020 14:33

Google toont via de zoekresultaten 3D-versies van dieren en planeten in augmented reality. Je ziet de dieren virtueel om je heen op je telefoon. Mensen proberen dit massaal nu ze thuis zitten.

Augmented reality is een indrukwekkende techniek om virtuele objecten om je heen te zien, maar tot nu toe moest er vaak een aparte app voor geïnstalleerd worden. Google is nu begonnen met het tonen van 3D-versies van dieren en planeten in zijn zoekresultaten, die via augmented reality bekeken kunnen worden.

Tijgers

Zo zie je makkelijk hoe groot een tijger er in je eigen woonkamer uit zou zien, of bekijk je een egel rondom.

De afgelopen dagen kregen de 3D-dieren in Google wereldwijd veel aandacht, als digitaal vermaak tijdens het thuiswerken. Ook zochten mensen massaal naar tijgers door de populaire nieuwe Netflix-serie Tiger King

Zo werkt het

De functie werkt simpel: zoek op een smartphone of tablet in Google naar een dier of planeet. In een speciale kaart in de zoekresultaten staat direct onder de beschrijving van het dier een bewegende 3D-versie met de tekst 'bekijk levensgroot van dichtbij'.

Druk daarop en scan met de camera de ruimte om je heen. Dat kan enkele tientallen seconden duren. En vervolgens verschijnt het dier op ware grootte virtueel in je kamer.

Let wel: bij sommige gebruikers verschijnt de optie pas als ze uitloggen bij Google. Gepersonaliseerde zoekresultaten kunnen ervoor zorgen dat de 3D-modellen niet verschijnen.

Bekijk in deze video enkele voorbeelden.

Voor Android en iPhone

De functie werkt op Android in Chrome op bijna alle smartphones van de afgelopen drie jaar.

Op iOS werkt het zowel in Chrome als Safari, op alle iPhones en iPads die iOS 13 ondersteunen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van