Soundcloud

SoundCloud start steunprogramma artiesten in coronacrisis

03 april 2020 11:59 Aangepast: 03 april 2020 12:15

Streamingdienst SoundCloud heeft een steunprogramma gelanceerd om artiesten bij te staan in de coronacrisis.

Audioplatform Soundcloud heeft zo’n 5 miljoen euro in een fonds gestopt waarmee gebruikers de gelegenheid krijgen meer geld te verdienen met hun materiaal.

Via een speciale button kunnen fans artiesten direct steunen door middel van andere door muzikanten veel gebruikte platforms als Bandcamp, Patreon en Kickstarter.

Hulp met marketing

Ook komt SoundCloud met een nieuwe marketingtool. Met Repost wordt het voor artiesten makkelijker geld te verdienen met hun materiaal. Daarnaast komt er ook nog een speciale Repost Select voor een door SoundCloud uitverkoren groep artiesten. Die worden geholpen met marketing en andere zaken om hun tracks aan de man te brengen. In deze dienst steekt het bedrijf ook nog eens een slordige 10 miljoen euro.

SoundCloud heeft naar eigen zeggen maandelijks 175 miljoen unieke luisteraars. De dienst telt 76 miljoen geregistreerde gebruikers, waaronder artiesten, bands, dj's, producers en podcasters.

Spotify

Spotify schoot eerder al muzikanten die door de coronacrisis in nood zijn gekomen te hulp door voor 10 miljoen dollar (circa 9,2 miljoen euro) in nieuwe projecten te steken.

Ook voegde Spotify een nieuwe functie toe aan het Spotify for Artists-platform, zodat artiesten rechtstreeks geld kunnen inzamelen bij fans. Artiesten kunnen op hun Spotify-pagina linken naar een financieringsprogramma.

Luistergedrag veranderd

Muziekdiensten merken ook dat het luistergedrag is veranderd door de coronacrisis. Volgens Spotify voegen mensen nu vaker liedjes aan hun playlists toe die rustiger van aard zijn: meer akoestisch, minder dansbaar, dynamisch en minder up-tempo dan tot voor kort. De muziek is bovendien vaker instrumentaal in plaats van met zang of rap. 

De wekelijkse Bright Podcast is ook te beluisteren op Soundcloud:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify stopt miljoenen in artiesten tijdens coronacrisis

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bestuur nu muziek op Spotify via Siri op Apple Watch

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Test: zijn de wifi-speakers van Denon beter dan Sonos?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore