Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner KPN

5 (Onbevestigde) geruchten over de nieuwe iPhone 9 of SE 2

03 april 2020 01:00 Aangepast: 05 april 2020 14:35
Beeld © GettyImages

Achter de schermen werkt Apple hard aan de release van de nieuwe iPhone 9 of SE 2, een instapmodel dat vriendelijk is voor de portemonnee en toch propvol volwassen features zit.

Het immer geheimzinnige Apple heeft het nog nergens officieel bevestigd, maar alle signalen wijzen in dezelfde richting: Apple komt mogelijk binnenkort met een nieuwe iPhone op de proppen. Het wordt het nieuwe budgetmodel. Met een aantrekkelijke prijs en prima specificaties. De nieuwe telefoon gaat naar verluidt de iPhone 9 of SE 2 heten. Zoals gezegd is er nog niets bevestigd, maar de geruchtenmachine draait op volle toeren. Wat weten we nu al, onder voorbehoud van de nodige mitsen en maren?

Scherm

Belangrijk is natuurlijk het scherm. Daarover wordt gezegd dat deze 4,7 inch gaat meten. Dat is groter dan de oorspronkelijke iPhone SE (met een wel erg krap 4 inch schermpje) en dezelfde omvang als die van de iPhone 8, maar dan scherper. Het scherm wordt een lcd-scherm, dus geen oled zoals je die op de duurdere Samsung- en Applemodellen aantreft. Nog een gerucht: wie deze afmetingen te klein vindt, kan als alles meezit uitwijken naar een iPhone 9 plus, het maximodel met een 5,5 inch beeldscherm.

Binnenkant

De iPhone 9 (of SE 2) ziet er aan de buitenkant waarschijnlijk hetzelfde uit als zijn voorganger, de iPhone 8. Het grote verschil is de binnenkant. Om technisch bij te blijven stopt Apple, volgens de geruchten, in de nieuwe iPhone 9 dezelfde A13 chip die je ook terugvindt in de iPhone 11 en iPhone 11 pro. Qua snelheid sta je met deze iPhone dus weer helemaal vooraan. Dat merk je vooral bij grafische toepassingen zoals games, maar ook bij functies als Apple Arcade, AR en multitasking. Ook is deze chip heel energiezuinig wat fijn is voor de dagelijkse levensduur van de batterij.

Camera

De nieuwe iPhone komt volgens de geruchten met een enkele camera op de achterkant, een eentje aan de voorkant voor selfies en videobellen. De primaire camera van 12 mp om foto’s mee te maken is hoogstwaarschijnlijk ook in staat om hoogwaardige kwaliteit video’s te schieten. Verwacht 4K video met zo’n 60 fps, goed genoeg om op je enorme thuis-tv af te spelen.

Design

Er is weinig bijzonders te verwachten op dit front. Uit het ontwerp van de eerste uitgelekte designs van hoesjesfabrikanten blijkt dat deze nieuwe iPhone dezelfde behuizing krijgt als de iPhone 8. Dat betekent flinke randen rond de schermen, en een good old homebutton onder het scherm (en niet áchter het scherm). Maar als je het design even buiten beschouwing laat, dan is dit nieuwe model gewoon een actuele telefoon. De aanwezigheid van een homebutton blijft voor veel gebruikers sowieso een voordeel. Lekker indrukken en unlocken. Tijdloos praktisch.  

Prijs

De prijs is nog door geheimzinnigheid omgeven, maar insiders verwachten dat het nieuwe model rond de €400,- gaat kosten. Dat is zeer betaalbaar en vergeleken met de concurrenten een meer dan aantrekkelijk alternatief. Je krijgt voor dat geld een moderne iPhone in een klassieke uitvoering. Misschien, maar dat hangt een beetje af van de actuele ontwikkelingen, wordt de iPhone 9 of SE 2 daarmee wel een van de meest geliefde telefoons van 2020.

Ga je nog niet voor de nieuwste iPhone maar wil je wel een sim only abonnement dat passend is bij jouw wensen? Check dan de sim only opties van KPN.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore