Ga naar de inhoud
Leren met laptops

6800 extra laptops voor leerlingen om thuis lessen te volgen

Ruim 6800 leerlingen op basisscholen, middelbare scholen en mbo's kunnen thuis les gaan volgen dankzij de aanschaf van extra laptops door SIVON.

SIVON is een coöperatie van en voor schoolbesturen en was door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gevraagd om laptops te kopen voor leerlingen die thuis geen laptop, computer of tablet hebben en daardoor lessen missen. Het gaat zowel om Chromebooks als Windows-laptops, laat SIVON weten.

Voor sommige leerlingen en studenten is onderwijs op afstand een probleem omdat ze bijvoorbeeld geen computer thuis hebben, of die moeten delen met broertjes en zusjes. Het ministerie komt daarvoor met 2,5 miljoen euro over de brug. Sivon is gevraagd om de laptops aan te schaffen en te verspreiden over de scholen. In totaal hebben 145 schoolbesturen al laptops aangevraagd. De eerste zijn deze week op de scholen bezorgd.

Lesanke van Beek, directeur van basisschool De Caleidoscoop in Ede is, zegt in een reactie: "Door deze extra laptops kunnen leerlingen niet alleen thuis aan de slag met de lesstof, maar blijven zij ook in contact met leraren. Dat is in deze tijd van digitaal onderwijs heel belangrijk voor leerlingen." 

Richard
Lees ook
Richard zamelt laptops in voor kinderen die er geen hebben
Organisatie
Lees ook
Organisatie zamelt gratis tablets voor ouderen in

Meer tech-tips? Volg Bright op YouTube

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl