Videobellen

Videobeldienst Zoom belooft beveiliging te verbeteren

02 april 2020 14:03 Aangepast: 02 april 2020 14:07

De snel groeiende videobeldienst Zoom wordt geplaagd met beveiligingsproblemen, maar belooft nu beterschap. Het bedrijf zet de ontwikkeling van nieuwe functies op een laag pitje om de beveiliging te verbeteren.

Zoom is als laagdrempelige videobeldienst voor grote groepen plots populair tijdens de coronacrisis. Dat gaat met horten en stoten. Zoom heeft een wachtwoordlek in de Windows-app en kreeg veel kritiek vanwege stiekeme datadeling met Facebook. Ook waarschuwde de FBI voor het kapen van videogesprekken. Zoom biedt nu zijn excuses aan.

"We onderkennen dat we tekort zijn geschoten bij de verwachtingen rond veiligheid. Dat spijt me ontzettend, en we gaan er wat aan doen", schrijft Eric S. Yuan, oprichter en ceo van Zoom. De komende 90 dagen zullen problemen met onder meer de beveiliging gezocht en aangepakt worden.

Zoom zet het ontwikkelen van nieuwe functies daarom drie maanden op pauze, zodat alle mankracht op het verbeteren van privacy en veiligheid kan worden gezet.

Hackers gaan testen

De problemen zullen ook door een onafhankelijke partij in kaart worden gebracht. De beveiliging zal door hackers worden getest, waarna een transparantierapport wordt uitgebracht. De ontwikkelingen zullen wekelijks door Yuan worden gedeeld.

Zoom werd in 2011 opgericht en heeft sinds april 2019 een beursnotering aan de Nasdaq. De afgelopen maanden steeg de beurskoers van het bedrijf snel, maar sinds maandag ging het aandeel weer onderuit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De populairste apps voor videobellen met vrienden en familie

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van