Ga naar de inhoud
Mobiele app

'YouTube werkt aan eigen TikTok-concurrent Shorts'

YouTube zou werken aan een eigen concurrent voor TikTok, die in de bestaande YouTube-app zou worden ingebouwd.

De functie gaat Shorts heten en laat gebruikers korte video's maken, eventueel met muziek eronder, meldt The Information. De video's moeten terechtkomen in een aparte feed binnen YouTube. Gebruikers kunnen dan makkelijk van de ene naar de andere video schakelen.

Voor de muziek zou YouTube gebruik kunnen maken van zijn grote, gelicenseerde YouTube Music-catalogus. Dat zou een voordeel ten opzichte van TikTok zijn, waar het muziekaanbod kleiner is en niet altijd legaal. NBC-verslaggever Dylan Byers bevestigt op Twitter het bestaan van Shorts; hij sprak erover met YouTube-ceo Susan Wojcicki in een nog te verschijnen podcast.

Enorm populair

TikTok is één van de snelstgroeiende apps van de laatste tijd. In de top vijf van populairste mobiele apps hoeft het enkel WhatsApp boven zich de dulden. Het afgelopen jaar alleen al kreeg TikTok er 842 miljoen nieuwe gebruikers bij. In Nederland zijn er ruim 1 miljoen TikTok-gebruikers. In totaal heeft TikTok meer dan 2 miljard gebruikers.

YouTube nam eerder ook al een populaire functie van een andere app over: Stories. Die functie werd bedacht door Snapchat, vervolgens gekopieerd door Instagram en inmiddels te vinden van WhatsApp tot LinkedIn.

Volg Bright ook op TikTok

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Alles
Lees ook
Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie