Joe Exotic

Tiger King is wereldwijd grote kijkcijferhit Netflix

02 april 2020 16:34 Aangepast: 02 april 2020 21:22

De zevendelige documentaire Tiger King heeft zich in twee weken ontpopt tot dé grote nieuwe kijkcijferhit van streamingdienst Netflix. In vrijwel alle landen ter wereld staat de film bovenaan de lijst met best bekeken programma's van Netflix.

Ook in Nederland prijkt Tiger King inmiddels doorlopend in de top 3 van best bekeken programma's. De populariteit van de serie verspreidt zich vooral dankzij enthousiaste reacties die kijkers delen op sociale media. De real life-documentaire is ook regelmatig trending topic op Twitter.

Tiger King wordt geprezen als de 'opvolger' van soortgelijke successeries als Making a Murderer en Don't Fuck with Cats. De reeks vertelt het verhaal van twee tegenpolen: Joe Exotic, de eigenaar van een goedlopend wildpark, en Carole Baskin, de oprichter van dierenrechtenclub Big Cat Rescue. Langzaam maar zeker voert regisseur Eric Goode de kijker puzzelstukjes die leiden naar een gewelddadige ontknoping.

Veel kijkers stellen dat de serie dusdanig bizar is dat het verhaal zeer adequaat de aandacht even afleidt van de wereldwijde coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
Meer kijktips

Bright Tips: dit kun je de komende weken kijken en spelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van