Elektrische fietsen

Nederlands fietsmerk Mokumono lanceert lichte e-bike

01 april 2020 16:12 Aangepast: 01 april 2020 22:21

De Nederlandse fietsenmaker Mokumono introduceert een eigen e-bike, die met een gewicht van 14,5 kg vrij licht is.

In 2018 kwam Mokumono met zijn eerste designfiets. Het aluminium frame werd gewoon in Nederland gemaakt, terwijl veel grote fietsenmaker dit in het buitenland doen.

Met de nieuwe Mokumono Delta S heeft de fietsfabrikant nu een e-bike op de markt gebracht. Qua ontwerp lijkt hij erg op zijn analoge voorganger, met wederom een in Nederland gefabriceerd frame. De 250Wh-accu moet genoeg stroom bieden om 60 kilometer te fietsen en is in ongeveer twee uur helemaal opgeladen.

De Delta S is relatief licht. De 14,5 kilo is flink minder dan de e-bike van het Nederlandse VanMoof, die 19 kilo weegt. Het moet de fiets makkelijker manoeuvreerbaar maken als de motor uitstaat.

GPS-tracker

In het frame zit ook een GPS-antenne om hem mee terug te vinden. Een ingebouwd alarm gaat af als iemand hem probeert te bewegen terwijl het slot is geactiveerd. Dat slot bedien je overigens met een bijbehorende smartphone-app, die ook pushberichten stuurt als iemand aan de fiets zit. Voor die slimme opties betaal je 150 euro bovenop de verkoopprijs.

De fiets zelf is online te koop vanaf 2.990 euro, in de standaardkleuren zilver en geel. Een zelfgekozen kleur kost 250 euro extra. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: nieuwe Nederlandse e-bike zit vol vernuft

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Meer updates: elektrische fietsen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore