Ga naar de inhoud
Covid-19

Nieuwe website met corona-info voor laaggeletterden

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is de stroom informatie over het coronavirus lastig te begrijpen. De Stichting Lezen en Schrijven heeft voor hen nu alle informatie op een speciale website gezet.

Veel informatie op de webpagina is verwerkt in animatiefilmpjes, bijvoorbeeld een uitleg over de afstand van anderhalve meter die we moeten aanhouden.

Ook zijn er winkelposters met een uitleg in begrijpelijke taal en is er een woordenlijst waarin veel voorkomende termen worden uitgelegd. Alle informatie mag worden gekopieerd en gedeeld.

'Iedereen moet het begrijpen'

"Via allerlei kanten krijgt het Nederlandse publiek berichten over het coronavirus. Van de overheid, van ziekenhuizen, in winkels, van werkgevers, enzovoorts. Het voorkomen en verminderen van het coronavirus lukt alleen als íedereen de informatie en de te nemen maatregelen begrijpt", zegt directeur Geke van Velzen van Lezen en Schrijven.

2,5 miljoen

In Nederland zijn er 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben zij vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone.

Malafide
Lees ook
Malafide webshops met corona-producten offline gehaald
Europees
Lees ook
Europees initiatief voor app die coronapatiënten volgt
Uber
Lees ook
Uber geeft zorgpersoneel 25 procent korting tijdens coronacrisis
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl