Covid-19

Nieuwe website met corona-info voor laaggeletterden

01 april 2020 14:49 Aangepast: 01 april 2020 14:53

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is de stroom informatie over het coronavirus lastig te begrijpen. De Stichting Lezen en Schrijven heeft voor hen nu alle informatie op een speciale website gezet.

Veel informatie op de webpagina is verwerkt in animatiefilmpjes, bijvoorbeeld een uitleg over de afstand van anderhalve meter die we moeten aanhouden.

Ook zijn er winkelposters met een uitleg in begrijpelijke taal en is er een woordenlijst waarin veel voorkomende termen worden uitgelegd. Alle informatie mag worden gekopieerd en gedeeld.

'Iedereen moet het begrijpen'

"Via allerlei kanten krijgt het Nederlandse publiek berichten over het coronavirus. Van de overheid, van ziekenhuizen, in winkels, van werkgevers, enzovoorts. Het voorkomen en verminderen van het coronavirus lukt alleen als íedereen de informatie en de te nemen maatregelen begrijpt", zegt directeur Geke van Velzen van Lezen en Schrijven.

2,5 miljoen

In Nederland zijn er 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben zij vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Malafide webshops met corona-producten offline gehaald

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Europees initiatief voor app die coronapatiënten volgt

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Uber geeft zorgpersoneel 25 procent korting tijdens coronacrisis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van