UberMedic

Uber geeft zorgpersoneel 25 procent korting tijdens coronacrisis

01 april 2020 14:52 Aangepast: 01 april 2020 14:58
Beeld © ANP

Uber geeft zorgpersoneel tijdens de corona-uitbraak 25 procent korting op ritten en maaltijden bij Uber Eats.

Op die manier wil het taxibedrijf ziekenhuizen en andere instanties steunen tijdens de huidige crisis. De personen in kwestie kunnen vanuit de app een speciale 'UberMedic' laten voorrijden.

Zorgpersoneel kan zich op een speciale pagina aanmelden om in aanmerking te komen voor de korting. Daarbij moeten ze een kopie van een werkpas of contract sturen, om te bewijzen dat ze echt in die sector werken.

Werkmailadressen

Honderden medewerkers hebben ook al automatisch toegang gekregen, aan de hand van hun werkmailadressen. Dat geldt onder meer voor mensen die een Uber-account hebben via een e-mailadres van bijvoorbeeld het Amphia Ziekenhuis in Breda, Erasmus MC in Rotterdam, ETZ Elisabeth in Tilburg, het UMC Utrecht of het VUmc in Amsterdam.

De korting komt uit de zak van Uber zelf: chauffeurs en koeriers die zorgmedewerkers bedienen hoeven het bedrijf niet de gebruikelijke commissie te betalen. Hierdoor maakt de taxidienst ook geen winst op de ritjes in kwestie. 

Speciale chauffeurs

Uber belooft dat er chauffeurs met een hoge gebruikerswaardering op routes bij ziekenhuizen zullen rijden. Deze worden ook voorzien van gezichtsmaskers, handschoenen en desinfecterende gel om de auto’s zo ziektevrij mogelijk te houden.

Daarnaast krijgen de chauffeurs een speciale coronatraining van de taxidienst. Hierbij worden ze onder andere geïnstrueerd om niemand in de bijrijdersstoel te laten zitten, om mogelijke besmettingen te voorkomen. De chauffeurs krijgen toegang tot een speciaal telefoonnummer met experts die helpen bij coronakwesties. 

Chauffeurs kunnen in hun Uber-app aangeven of ze medisch personeel willen vervoeren.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Malafide webshops met corona-producten offline gehaald

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe website met corona-info voor laaggeletterden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van