Augmented reality

Gamemaker Niantic wil wereldwijd augmented reality aanbieden

01 april 2020 12:25

Pokémon Go-maker Niantic heeft de Amerikaanse startup 6D.ai overgenomen. Met die overname hoopt Niantic te gaan concurreren op het gebied van augmented reality (AR) met onder andere Apple, Google en Facebook.

Het bedrijf 6D.ai heeft software ontwikkeld die snel driedimensionale vormen van een kamer kan detecteren, zodat er vervolgens AR-vormen via de smartphone-camera in getoond kunnen worden.

3D-kaart van hele wereld

Het bedrijf wordt na de overname gesloten, zodat die technologie in Niantics eigen Real World-platform geïntegreerd kan worden. Verdere details over de overname, zoals een overnamebedrag, zijn niet bekendgemaakt.

Niantic zegt een 3D-kaart van de hele wereld te willen maken voor 'wereldwijde AR-ervaringen'. Het platform moet AR-ervaringen voor zakelijke toepassingen, aldus een woordvoerder van Niantic tegenover TechCrunch.

Een appmaker kan het Real World-platform in eigen software verwerken, om zo makkelijk augmented reality te gebruiken. 

AR-oorlog

Daarmee is het AR-platform een concurrent voor bijvoorbeeld Apple en Google, die met respectievelijk ARKit en ARCore vergelijkbare software bieden. Tegelijkertijd werkt Facebook aan een nieuwe AR-bril die wordt gemaakt door dochterbedrijf Oculus.  

Pokémon Go

Niantic is vooral bekend om games zoals Pokémon Go en Harry Potter: Wizards Unite, maar het bedrijf verdient ook geld aan zijn onderliggende technologie. Het Real World-platform werd eind vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van