Coronacrisis

Gamebeurs GamesCom bereidt voor op mogelijke annulering

31 maart 2020 19:06

De grote gamebeurs GamesCom in Keulen bereidt zich voor op mogelijke problemen door het coronavirus, door sommige delen online aan te bieden. Het evenement, gepland voor eind augustus, is echter nog niet afgeblazen.

GamesCom is één van de grootste gamebeurzen ter wereld, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers aantrekt. Bedrijven onthullen er ook welke nieuwe games er in ontwikkeling zijn. In 2020 staat het evenement gepland voor eind augustus.

Dit jaar worden er naast de grote presentaties ook andere onderdelen van de beurs via livestream online gedeeld. "We bereiken wereldwijd al miljoenen mensen, dus het is ook logisch dat we onze digitale strategie uitbreiden", aldus de organisatie tegenover Gamesindustry.biz. Het team zegt niet wat die uitbreiding precies inhoudt.

E3 afgezegd

Met de nieuwe digitale plannen bereidt GamesCom zich voor op mogelijke complicaties door het coronavirus. Veel tech- en game-evenementen zijn de afgelopen weken afgezegd, waaronder ook gamebeurs E3 in Los Angeles in juni

Rond het midden van mei bepaalt de organisatie van GamesCom of het evenement alsnog zal worden afgeblazen. Als dat gebeurt, zullen sommige delen alsnog online worden gestreamd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van