Coronavirus

Sony Pictures stelt veel films uit vanwege coronacrisis

31 maart 2020 18:58 Aangepast: 31 maart 2020 20:57

Sony Pictures stelt films als Ghostbusters Legacy, Uncharted en de nieuwe Spider-Man-film uit wegens het coronavirus.

Sony stelt in navolging van een aantal andere filmstudio's het gros van zijn aanstaande films uit. Bioscopen zijn vooralsnog gesloten, waardoor het aanbod opschuift. Ook zijn studio's gesloten, waardoor films die in productie zijn nu vertraging oplopen.

Zo is Ghostbusters Legacy verplaatst van juli dit jaar naar 5 maart 2021. Superheldenfilm Morbius komt ook niet in juli uit, maar op 19 maart 2021. De Uncharted-film, gebaseerd op de gelijknamige gameserie, verschijnt niet in maart 2021, maar pas op 8 oktober 2021. De opvolger van Spider-Man: Far From Home zou op diezelfde dag verschijnen, maar is nu naar een nog onbekend moment uitgesteld.

James Bond en The Matrix

De nieuwste James Bondfilm, No Time To Die, werd begin maart al als eerste grote film uitgesteld wegens het coronavirus. De opnames voor de nieuwe Matrix-film werden stilgelegd, de opnames van de nieuwe Fantastic Beasts-film zijn opgeschort en de nieuwe Batman-film met Robert Pattinson is stilgelegd.

Ook Fast & Furious 9, Mulan en Wonder Woman 1984 zijn uitgesteld, maar moeten later dit jaar te zien zijn.

Universal-films meteen online te huur

Filmstudio Univeral wil meerdere nieuwe bioscoopfilms binnenkort direct online te huur aan bieden. De speelfilms kosten dan meer dan normaal bij on-demand huren. In de VS wil Universal 20 dollar per film gaan vragen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Enorme groei bij streamingdiensten door coronacrisis

Kijk ook: nieuwe wifi-speakers van Denon

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore