Quarantech: corona en tech

Voor eenzame thuiswerkers: deze site speelt kantoorgeluiden af

31 maart 2020 17:12 Aangepast: 31 maart 2020 20:57

MyNoise laat je het geluid van een rumoerig kantoor afspelen, om het zo wat levendiger te laten lijken bij het thuiswerken.

Daarmee biedt de website en app soelaas voor het grote aantal mensen dat tijdens de corona-uitbraak vanuit huis werkt. Je kunt MyNoise rechtstreeks vanuit je webbrowser gebruiken. Een van de onderdelen is Calm Office.

MyNoise heeft tien gekleurde schuifbalkjes waarmee je het volume van verschillende kantooronderdelen kunt verhogen of verlagen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het geluid van kletsende collega’s, de zoemende airconditioner of een printer die documenten uitspuugt. Zo haal je de storende audio weg om een perfecte atmosfeer naar jouw smaak te maken.

Die schuifbalken maken MyNoise ook net iets slimmer dan bestaande alternatieven. Streamingdiensten zoals Spotify staan vol met cd’s waarop bijvoorbeeld regengeluiden worden afgespeeld, om te helpen met concentreren. Maar daarbij zit je altijd vast aan de compositie van de maker.

De app is gratis voor iedereen te gebruiken. Er zijn ook apps voor iOS en Android.

MyNoise is ontwikkeld door Stéphane Pigeon, een promovendus met een passie voor geluiden. Het is wel mogelijk om hem een kleine donatie toe te sturen voor zijn werk, als bedankje.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van