Gamen tijdens lockdown

Steam past downloadbeleid aan wegens coronacrisis

31 maart 2020 11:47

Games op Steam worden voortaan niet meer direct bijgewerkt naar de laatste versie. Op die manier wil het gamesplatform bandbreedte besparen, nu er veel meer mensen online zijn tijdens de coronacrisis.

Steam-uitbater Valve legt de maatregelen uit op zijn website. Updates voor nieuwe games worden voortaan alleen nog maar gedownload als je het betreffende spel in de afgelopen drie dagen hebt gespeeld, of als je de game in kwestie probeert op te starten.

Valve probeert downloads op die manier uit te stellen naar minder drukke momenten van de dag, waarop gamers niet massaal spellen van de Steam-servers downloaden. Dat is op het moment hard nodig, want het platform wordt meer gebruikt dan ooit: eerder deze maand waren er 22 miljoen mensen tegelijk online. 

Steam is de grootste verkoper van digitale pc-games. Spelers kunnen na aanschaf een spel downloaden, waarna hij automatisch up-to-date wordt gehouden door de winkel. 

Internet overbelast

Veel online gamediensten worden bestookt met online verkeer sinds de corona-uitbraak. Omdat mensen wereldwijd thuis moeten blijven, kiezen ze er sneller voor om een game te spelen. Sony vertraagde om die reden ook de downloads op PlayStation-spelcomputers.

Streamingdiensten verlaagden op verzoek van onder andere de Europese Unie de videokwaliteit, om zo ook het internet te ontlasten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore