Ga naar de inhoud
Schermtijd

Schermtijd kinderen uur langer sinds uitbraak coronavirus

Beeld © iStock

Nu de scholen dicht zijn en veel ouders thuis moeten werken, zitten jonge kinderen meer voor de tv of op de iPad.

Kinderen van 0 tot en met 6 jaar oud besteden gemiddeld 2,5 uur per dag op beeldschermen. Voor het uitbreken van de coronacrisis een paar weken geleden was dat 1 uur en 45 minuten per dag. Dat meldt het Netwerk Mediawijsheid.

Vooral kinderen van 5 en 6 jaar kijken meer naar schermen. Ze doen dit nu gemiddeld 202 minuten per dag, dus bijna 3,5 uur. Een paar weken geleden was dit 117 minuten per dag, oftewel net geen 2 uur. De stijging komt onder meer doordat ze opdrachten van school krijgen die online moeten worden uitgevoerd.

Kinderen kijken ook meer filmpjes. Dat was 84 minuten (bijna 1,5 uur) per dag en is nu gestegen naar 114 minuten (bijna 2 uur) per dag. De tijd die ze besteden aan gamen steeg van 29 naar 40 minuten.

Het Netwerk Mediawijsheid heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan onder ouders, onder de naam Iene Miene Media. Zeven op de tien ouders werken thuis terwijl ze tegelijk voor de kinderen moeten zorgen. Veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om schermtijd gaat, blijkt uit aanvullend onderzoek van het Landelijk Ouderpanel.

Drukte
Lees ook
Drukte online: record voor Amsterdams internetknooppunt
De
Lees ook
De populairste apps voor videobellen met vrienden en familie
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl