60 km actieradius

Xiaomi lanceert goedkope elektrische scooter

30 maart 2020 16:39 Aangepast: 30 maart 2020 16:45
Beeld © Xiaomi

De Chinese fabrikant Xiaomi brengt een nieuwe elektrische scooter op de markt. Het bedrijf heeft al e-bikes en elektrische stepjes in zijn assortiment.

Xiaomi heeft al verschillende elektrische voertuigen gelanceerd, zoals elektrische (vouw)fietsen en de populaire elektrische step Xiaomi M365. Nu presenteert het via het eigen crowdfundingplatform de A1 en A1 Pro. Deze elektrische scooters zijn behoorlijk klein, maar ook opvallend goedkoop.

Xiaomi heeft geen afmetingen van de scooter online gezet, maar aan de foto's te zien is de scooter voor een man van gemiddelde lengte al bijna te klein. Voor een middelgrote vrouw lijken de maten wel goed. De scooters hebben een 48V-systeem met een actieradius van 70 kilometer voor de A1 Pro en 60 kilometer voor de A1.

De scooters zijn behoorlijk licht (52 kg) en hebben een 16 inch wielen met een motor in het midden. Een wattage van de motor wordt niet genoemd, maar nieuwssite Electrek verwacht dat het een 750W motor is.

De e-scooter kost 2999 yuan, omgerekend 383 euro. De A1 Pro kost 3999 yuan, dat neerkomt op 511 euro. Verder is het bijzonder dat de scooter een ingebouwd navigatiesysteem heeft en dat de Pro-versie een 1080p-ultra-wide-camera heeft net onder de voorlamp.

Voorlopig alleen in China

De crowdfunding is vooralsnog alleen leverbaar op Chinese adressen. De elektrische fietsen van Xiaomi, die eerder via dit platform gelanceerd zijn, zijn ook nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Hoe bevalt de allereerste elektrische Vespa?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gogoro lanceert goedkopere e-scooter

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van