Productie start nog

'iPhone 12 nog op schema voor lancering in herfst'

30 maart 2020 15:09 Aangepast: 30 maart 2020 16:04
Beeld © EPA

De iPhone 12 zou nog steeds volgens planning dit najaar verschijnen. De productie van de nieuwe iPhones zou in de zomer beginnen.

Apple zou nog steeds van plan zijn om zijn nieuwe iPhones met 5G dit najaar uit te brengen, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Eerder zei de Chinese iPhone-fabrikant Foxconn al dat zijn fabrieken alweer 'boven verwachting goed' draaiden, na een sluiting door het coronavirus.

Foxconn stelde onlangs al dat het genoeg nieuwe werknemers heeft aangenomen om de productie van de iPhone 12 in de fabrieken volgens planning te laten verlopen.

Componenten uit andere landen

Apple is echter afhankelijk van meer dan alleen de fabrieken van Foxconn voor zijn nieuwe iPhones. Tal van componenten komen uit fabrieken in andere landen, die door het coronavirus nog niet of niet volledig draaien.

Analisten hielden vorige week daarom al rekening met een eventuele vertraging van de iPhone 12-lancering van één à twee maanden. Apple zou volgens die analisten liever niet lanceren met een zeer beperkte voorraad nieuwe iPhones.

Ook zouden de laatste prototypes nog getest moeten worden voordat de massaproductie begint, maar technici van Apple kunnen niet naar China afreizen.

Grote productieketen

De productie van de iPhone is net als die van veel gadgets een aaneenschakeling van allerlei kleinere fabrikanten. Die maken miljoenen componenten die allemaal op het juiste moment op de juiste plek moeten zijn.

Er wordt nauwelijks met voorraden gewerkt om kosten te drukken. Als die productieketen trage schakels bevat, kan dat invloed hebben op de volledige keten. Het moet de komende maanden blijken of alle schakels in de iPhone-keten op tijd weer op volle kracht draaien.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

De iPhone 12, PS5 en meer gadgets om naar uit te kijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore