Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische auto's

Kia geeft ook 4000 euro 'subsidie' op plug-ins

30 maart 2020 13:38

Kia's worden niet alleen goedkoper door de aanschafsubsidie voor elektrische auto's van de overheid. Ook de plug-in hybrides gaan goedkoper de deur uit, dankzij een kortingsactie van de Koreanen zelf.

Kia kan amper snel genoeg elektrische auto's bouwen, dus de nieuwe subsidie (vanaf 1 juli) voor elektrische wagens zal het orderboek nog voller laten lopen. Kia spreidt nu de druk een beetje door zelf 4000 euro korting te geven op hun half-elektrische auto's. De XCeed, Sportwagon en Niro Plug-in Hybride worden allemaal een stuk goedkoper. 

Minder wegenbelasting

Een plug-in hybride kan volledig elektrisch rijden, maar heeft ook een benzinemotor aan boord. De accu is 9 kWu, voor een bereik van rond de 50 km. Zeker in corona-tijden genoeg om bijna alle ritjes elektrisch te doen en dus plaatselijk uitstootvrij. Tot 2025 betaal je ook 50 procent minder wegenbelasting als je een plug-in hybride rijdt. 

De korting is geldig tot eind juni. De Ceed Sportswagon Plug-In is dan met 30.500 euro de goedkoopste plug-in hybride die je kopen kunt. Voor dat geld heb je de instapper, maar die heeft al een boel opties aan boord. Het gaat om een 10 inch connected infotainmentsysteem met TomTom Live, Apple Carplay en Android Auto, 16" lichtmetalen velgen, cruise control, climate control, automatische verlichting en ruitenwissers en zelfs rijbaan- en grootlichtassistentie.

Laadpalen en snelladers: alles over je auto opladen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Met deze elektrische camper kan je off-grid overleven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore