'Alle aandacht naar corona'

Geen Google-grapjes op 1 april: 'Uit respect voor coronacrisis'

29 maart 2020 20:06 Aangepast: 29 maart 2020 20:14

Google gaat dit jaar niet zoals gebruikelijk 1 april-grapjes delen. Op die manier wil het bedrijf iedereen respecteren "die op dit moment vecht tegen het COVD-19-virus".

Dat staat in een e-mail van marketingbaas Lorraine Twohill gericht aan personeel, waarvan Business Insider een kopie heeft bemachtigd. Volgens de topvrouw moet alle energie op dit moment gaan naar het bevechten van het virus. 

Alle grote 1 april-projecten bij Google zijn per direct stopgezet. Twohill vermoedt dat er binnen het bedrijf ook nog kleine initiatieven worden uitgewerkt. "Probeer daar een einde aan te maken en zorg dat geen enkel team nog aan grapjes werkt", leest de mail, waarmee zij zich richt op managers.

Met tulpen praten

Grapjes tijdens deze crisisperiode zouden mogelijk ook in slechte aarde kunnen vallen. De 1 april-grollen van de zoekgigant zijn een bekend fenomeen: vaak onthult Google allerlei nepproducten op de dag, zoals een zelfrijdende fiets of een met tulpen pratende Home-speaker.

Sommige grapjes van Google werden later ook echte producten. In 2014 konden spelers Pokémon vinden in Google Maps, waarna een paar jaar later een Google-dochterbedrijf Pokémon Go uitbracht.

800 miljoen dollar

Google zet zich samen met veel andere techreuzen actief in tegen het coronavirus. Recent doneerde de techreus een bedrag van 800 miljoen dollar (circa. 715 miljoen euro) aan onder andere goede doelen en initiatieven die het virus bestrijden.

Het bedrijf opende in de Verenigde Staten ook een website met informatie en richtlijnen over het virus. Daarnaast begon Google-zusterbedrijf Verily een test waarbij mensen gescreend kunnen worden voor het virus.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore