Quarantech: corona en tech

Organisatie zamelt gratis tablets voor ouderen in

27 maart 2020 09:34 Aangepast: 27 maart 2020 10:01

De organisatie Helpdigitaal zamelt tablets in en stelt ze gratis beschikbaar aan senioren in verzorgings- en verpleeghuizen.

Tot nu toe maken vijfhonderd mensen in instellingen in Amsterdam, Rotterdam, Monster en Breda gebruik van deze dienst. Komend weekeinde stijgt dat aantal volgens Helpdigitaal naar 2000. Ruim dertig zorginstellingen hebben een verzoek ingediend bij de organisatie.

De apparaten worden beschikbaar gesteld door een aantal IT-bedrijven. Ook particulieren en andere bedrijven worden opgeroepen om tablets beschikbaar stellen.

De tablets zijn eenvoudig in gebruik en beschikken alleen over WhatsApp en de mogelijkheid om IT-ondersteuning te krijgen op afstand.

Voorleesuurtje  

Milah Wouters van Helpdigitaal zag de moeilijkheid om in contact te treden in haar eigen omgeving en startte daarom met haar ouders, die reeds op leeftijd zijn, om 19.00 uur een voorleesuurtje via internet. Door middel van beeldbellen konden opa en oma toch hun kleinkinderen zien. Ze zag het plezier bij haar ouders en nam het initiatief om meer mensen te helpen met hetzelfde probleem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Richard zamelt laptops in voor kinderen die er geen hebben

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: is de nieuwe iPad Pro een laptopkiller?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van