Ga naar de inhoud
iOS 13.4

Dashboard van CarPlay ondersteunt nu ook andere navigatie-apps

Nieuw home scherm met Apple Maps en shortcuts.

Het dashboard in Apples autosoftware CarPlay ondersteunt voortaan ook andere navigatie-apps.

Apple voegde bij het laatste grote herontwerp van CarPlay een dashboard toe. Dat is een verzamelplek voor informatie uit meerdere apps, waaronder navigatiesoftware en je muziekapplicatie. 

Tot op heden werd hier alleen navigatiedata uit Apples eigen kaartendienst getoond. Wie liever alternatieven zoals Google Maps of Waze gebruikt, was genoodzaakt om een schermvullende app te starten.

Het recent uitgebrachte iOS 13.4 brengt daar verandering, aldus The Verge. Ook andere navigatie-apps mogen voortaan hun apps op het dashboard van CarPlay laten zien. Maar ze moeten hier wel eerst ondersteuning voor toevoegen aan hun apps. Op het moment zit die ondersteuning nog niet in de bekendste navigatie-apps.

Open voor concurrenten

Apple heeft CarPlay de afgelopen jaren steeds toegankelijker gemaakt voor andere apps. Het bedrijf laat pas sinds 2018 navigatie-apps van concurrenten toe op de software.

Volgens geruchten wil Apple op nog meer fronten flexibeler worden met concurrerende software. Zo zou iOS 14 het bijvoorbeeld mogelijk gaan maken om standaard-apps voor bijvoorbeeld webbrowsen aan te passen. Op het moment worden linkjes aangeklikt op een iPhone nog standaard in Safari geopend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van