Ga naar de inhoud
Nintendo Switch

Verkooprecords voor Nintendo Switch en Animal Crossing

Beeld © Nintendo

Nintendo heeft in thuisland Japan twee verkooprecords gevestigd: voor de Nintendo Switch en voor de nieuwe game Animal Crossing: New Horizons.

In de eerste drie dagen werden er 1,88 miljoen fysieke exemplaren van Animal Crossing: New Horizons verkocht in Japan, meldt Famitsu. Daarmee is het spel direct één van de snelstverkopende games ooit in Japan, en de snelstverkopende game voor de Nintendo Switch. Populairder zelfs dan de nieuwste Pokémon-games Sword en Shield, die in de eerste drie dagen 1,36 miljoen keer over de toonbank gingen.

Digitale versies niet meegeteld

Het werkelijke aantal ligt nog hoger, want digitaal gekochte versies van Animal Crossing zijn in de berekening niet meegenomen. De game stuwt ook de verkopen van de Nintendo Switch. Vorige week werden er ruim 392.000 exemplaren van de spelcomputer verkocht in Japan. Niet eerder werden er in één week zoveel Switches verkocht in het land.

Het verschijnen van een speciale Animal Crossing-uitvoering van de Switch en een nieuwe kleur van de Switch Lite hebben vermoedelijk ook een rol gespeeld in de groeiende verkopen. De groei komt na een waarschuwing van Nintendo begin februari, dat het coronavirus invloed had op zijn voorraden.

De perfecte ontsnapping

De internationale verkoopdata van Animal Crossing: New Horizons zijn nog niet bekend. In de game gaan spelers op een onbewoond eiland wonen, samen met eens stel pratende dieren. Spelers richten hun huis en het eiland naar eigen smaak in, maken nieuwe voorwerpen en kunnen naar eilanden van vrienden reizen.

Recensenten noemen de op 20 maart verschenen game de perfecte ontsnapping aan de corona-misère. Dat vindt ook de producent van het spel, Hisashi Nogami, meldt The Verge. "Wat betreft de timing hopen we dat veel Animal Crossing-fans dit als een ontsnapping zullen gebruiken, zodat ze zich kunnen vermaken in deze moeilijke tijd", aldus Nogami.

Vijf
Lees ook:
Vijf tips als je Animal Crossing: New Horizons gaat spelen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's