Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
100x zoomen

Huawei lanceert P40-smartphones met verbeterde camera's

26 maart 2020 14:30 Aangepast: 26 maart 2020 14:43
Beeld © Bright.nl

Het Chinese telefoonmerk Huawei heeft zijn nieuwe P40-smartphones onthuld. De nadruk ligt op camera-innovaties. De Google-apps en de Google Play Store ontbreken op de nieuwe toestellen.

Huawei heeft vanmiddag de nieuwe P40-serie gepresenteerd. Er zijn drie modellen: de P40 (6,1 inch), de P40 Pro en de P40 Pro+ (beide 6,6 inch). De Pro-varianten hebben een scherm dat aan alle vier de zijdes afbuigt. Alleen de hoekjes zijn niet afgebogen.

De P40 Pro+ heeft de beste specificaties, met een 50 megapixel hoofdcamera en twee zoomlenzen, die samen tot 100 keer digitaal kunnen inzoomen. Daarmee is deze smartphone een concurrent van de Samsung Galaxy S20 Ultra, die ook zover digitaal kan inzoomen. De P40 Pro (zonder +) heeft dezelfde hoofdcamera, maar heeft 'slechts' één zoomlens voor 5 keer optische zoom en 50 keer digitale zoom.

Beide telefoons kunnen slowmotion-video's opnemen met 7680 frames per seconde, wat neer komt op een vertraging van 256 keer. De beeldkwaliteit is dan wel minder. Van ultra wide naar 50x digitale zoom:

Geen Google-diensten

Het grote verschil met Samsung is dat nieuwe telefoons van Huawei geen diensten van Google mogen afnemen, waardoor alle Google-apps niet beschikbaar zijn en ook de Google Play Store afwezig is.

De Huawei-appwinkel AppGallery heeft nog maar een fractie van de populaire apps in Nederland. Zo missen op dit moment naast alle Google-apps ook onder andere Facebook, Instagram, WhatsApp, Netflix, Uber en Spotify. De apps Albert Heijn en Praxis zijn wel in de AppGallery te vinden, net zoals TikTok en Snapchat.

De camera weet het beter

Bijzonder aan de P40 Pro en P40 Pro+ is dat de nieuwe camera-hardware voor extra software-mogelijkheden zorgt. Met de functie AI Best Moment maak je met een druk op de knop niet één, maar een veelvoud aan foto's, ook voordat de shutter is ingedrukt. Hieruit kiest de kunstmatige intelligentie zelf het beste shot. De gebruiker kan in de Gallery een ander frame kiezen, bijvoorbeeld zijn oorspronkelijke frame.

Tegelijkertijd is de AI in staat om voorbijgangers van een foto te wissen, zodat alleen het onderwerp, zoals een groepsselfie, overblijft. Ook kan de AI de reflectie uit een raam wegfilteren.

In Nederland

De P40-modellen hebben 8GB werkgeheugen, maar verschillen in opslagcapaciteit. De reguliere P40 heeft 128 GB opslag, de P40 Pro heeft 256 GB en de P40 Pro+ heeft 512 GB.

De Huawei P40 en P40 Pro zijn vanaf 7 april in Nederland verkrijgbaar, voor respectievelijk 799 en 999 euro.

De P40 Pro+ verschijnt pas in juni en kost 1399 euro. Ter vergelijk: de Samsung S20 Ultra is verkrijgbaar vanaf 1349 euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore