Ga naar de inhoud
Testproces

'iPhone 12 mogelijk tot twee maanden later door coronacrisis'

Beeld © Apple

Apple zou overwegen om de introductie en verkoop van de iPhone 12 tot twee maanden uit te stellen, mede omdat de telefoons goed getest moeten worden.

Dat melden analisten van JPMorgan aan Business Insider. Technici van Apple moeten naar China om het toestel te testen en de laatste hand te leggen aan sommige ontwerpen. Door de reisbeperkingen rond het coronavirus is het moeilijk om in China te komen.

"Wij denken dat iPhone-lancering inderdaad met één à twee maanden uitgesteld kan worden, maar we denken dat een uitstel van één tot twee kwartalen niet erg waarschijnlijk is", melden de analisten.

Beperkte voorraad

De productieketen voor de iPhone 12 zou tevens nog op gang moeten komen. Het toestel wordt gemaakt in China, met onderdelen uit allerlei landen over de wereld. In veel van die landen zijn fabrieken nog dicht, of draaien op halve kracht. Apple zou een nieuwe iPhone niet met beperkte voorraad willen introduceren.

De gestokte uitrol van 5G-internet zou ook een reden zijn voor uitstel. De iPhone 12 zou de eerste iPhone met 5G worden, maar een lancering bij een gebrek aan 5G-netwerken is volgens de analisten een risico.

'Consumenten wachten af'

Het Japanse Nikkei meldt ook een mogelijke vertraging, en wijst naar het consumentenvertrouwen. Mensen zouden door de huidige onzekere situatie wellicht geen nieuwe, dure telefoon willen kopen. Apple geeft nooit commentaar op de plannen.

De iPhone 12 krijgt naar verwachting een 5G-antenne, camera's met dieptesensor en een scherm met snellere beeldverversing. Ook wordt een nieuwe ontwerp verwacht, nadat de iPhone X, XS en 11 Pro er allemaal vrijwel hetzelfde uit zagen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's